Little Venice Apartment 18 photos
This 49 sq.m. apartment was carved from the unmodernised first floor of a six storey Mid-Victorian white stucco terrace (originally built in 1860) in central London. All the existing internal walls and suspended ceilings were removed. The main concept behind the works was to make the apartment appear larger than it really is. This was achieved by using a minimum palate of materials and colours with clean uninterrupted lines and allowing surfaces and planes to flow and slide past each other. The apartment has great natural light and this was further enhanced with the lighting scheme. The result is a clean, streamlined space that is great for entertaining. The compact kitchen area was raised 1.4m off the level of the main floor area in order to provide some separation between the kitchen and the sitting room while still keeping an open plan feel to the space. This enabled a ‘crawl space’ below the kitchen to be formed for useful storage. The kitchen was still kept very ‘open’ so that space flows through it without creating any feeling of enclosure. The kitchen was designed so that it almost did not look like a kitchen. When not in use the sinks are covered with flush stainless steel lids (as in yacht kitchens) to give more worktop area when needed.

By continuing to browse this site, I agree Jonathan Clark Architects and the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve their respective products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more about the Jonathan Clark Architects's Privacy Policy and Houzz's Privacy Policy.